Berntsen for helsetjenesten
Berntsen forebygger og utsetter behov for kompenserende tjenester

Effektiv bruk av ressurser
Kommuner ser at eldre blir mer aktive og trener på egenhånd, uten hjemmebesøk av helsepersonell. Berntsen har bidratt til at eldre opplever større grad av mestring og selvstendighet.
- Enklere og tettere oppfølging
- Effektiv utnyttelse av ressurser
- Utsetter behov for andre tjenester
- Avlaster hjemmetjenesten og rehabiliteringsteamet
- Bedre samhandling med brukere og pårørende
Brukervennlig og personlig
Aktivitetskalenderen Berntsen er en personlig tilpasset aktivitetsplan for eldre og personer med spesielle behov. Trening og aktivitet tilrettelagt av helsepersonell hjelper brukerne med å opprettholde en aktiv og selvstendig livsstil som bidrar til bedre helse og livskvalitet. Påminnelser og motiverende innhold gjør det enklere å følge et tilrettelagt treningsprogram og gjennomføre aktiviteter.

Hva sier brukerne om trening med Berntsen?

Vår erfaring med Berntsen
Hverdagsrehabiliteringsteamet bruker mindre tid på styrke- og balansetrening, og kan bruke mer tid på aktiviteter som er viktig for brukeren.
- Treningen blir gjennomført
- Flere økter gir raskere bedring
- Mulighet til å gi flere korte økter per dag
- Ikke alle ønsker annen oppfølging
- Berntsen kan dermed ivareta store deler av forløpet
– Lina Lindegaard, fysioterapeut
Erfaring fra Indre Østfold kommune
Nå kan helsetjenesten i Indre Østfold hjelpe flere

– Vi ønsket å bruke ny teknologi for å gi bedre rehabiliteringstjenester og øke aktivitetsnivået, forteller Carina Kolnes, som er avdelingsleder i enhet for rehabilitering, læring og friskt liv i Indre Østfold kommune.
– Velferdsteknologi kan utgjøre en stor forskjell, og kost- og nytteanalyser viser at den samlede tjenesten bidrar til å forebygge og utsette behovet for kompenserende tjenester.
Indre Østfold kommune var med i et nasjonalt prosjekt om innovativ rehabilitering gjennom bruk av teknologi. Nå har de 32 Ipad-er ute hos eldre, og de vil gjerne ha flere.
– Vi ser ofte at eldre som tidligere var passive, har blitt mer aktive. Dette gjør at de kan gjenoppta aktiviteter og oppnå større grad av selvstendighet og mestring i hverdagen, forteller fysioterapeut Lina Lindegaard. – De fleste av brukerne er fra 70 og opp til nesten 100 år. Noen har hatt «Berntsen» et halvt år og vil helst ikke levere den tilbake.
Våre partnere
Sammen med våre partnere utvikler vi brukervennlige produkter og tjenester












